Arelkam Tarafından Devlet Hastanelerine Staja Yerleştirilecek Olan Öğrencilere Önemli Bilgilendirme

STAJ SÜRECİ

1. Tüm öğrenciler 1 Haziran ile en geç 12 Haziran tarihleri arasında staj yapacağı hastanenin eğitim birimine başvurarak eğitim birimi tarafından talep edilen kan ve seroloji testlerini öğrenmeli ve gerekli testleri yaptırmalıdır. Ayrıca hastaneye gitmeden önce Arelkariyer sistemi "Staj başvurusu" sekmesi 4. adımda bulunan staj sözleşmesinin çıktısını alarak yanınızda götürmeniz ve hastaneye onaylattıktan sonra staj ücret dekontu ile birlikte en geç 14 Haziran tarihine kadar Arelkam'a teslim etmeniz gerekmektedir. (20 TL staj ücretini okulda bulunan Finansbank ATM'sine yatırabilirsiniz.)
  2. 23 Mayıs Perşembe günü 14.00 - 16.00 saatleri arasında Sefaköy Kampüsü Konferans Salonu’nda İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) sertifika eğitimi yapılacaktır. Eğitime tüm öğrencilerin katılması zorunlu olup İSG eğitimine katılmayan öğrencileri İl Sağlık Müdürlüğü staja kabul etmemektedir. (arelkariyer.arel.edu.tr sayfasına öğrenci girişi yaptıktan sonra EĞİTİM > EĞİTİM TAKVİMİ sekmesinden İSG eğitimine kayıt olmanız gerekmektedir. İSG sertifikası daha sonraki bir tarihte Arelkam tarafından verilecektir.)
  3. Staj Sigorta Giriş Bildirgesini, staj başlangıç tarihine 3 gün kala Arelkariyer sistemi " Staj Durumu" sekmesinden alabilirsiniz.
  4. Staj başlangıç günü talep edilen evrakları mutlaka yanınızda bulundurunuz. Evrak eksiği olan öğrenciler hastane tarafından staja kabul edilmeyecektir. (İl Sağlık Müdürlüğü tarafından talep edilen güncel evrak listesi ektedir.)
  5. Stajınızın ilk günü hastanede staj listesinde adınızın olmadığı gibi bir bilgi verilmesi durumunda konuyu vakit kaybetmeden Arelkam'a bildiriniz. (İl Sağlık Müdürlüğü stajyer listelerini ilgili hastanelere bildirmekte ancak bu süreçte eksiklikler yaşanabilmektedir)
  6. BELİRLENMİŞ OLAN STAJ BAŞLANGIÇ VE BİTİŞ TARİH ARALIĞINDA DEVAMSIZLIK HAKKINIZ BULUNMAMAKTADIR.
    İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN 09.04.2019 TARİHLİ VE 25133186-773.02 SAYILI RESMİ YAZISINA GÖRE İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNE BİLDİRİLEN STAJ TARİHLERİ DIŞINDA TELAFİ STAJI TALEPLERİNİN KABUL EDİLMEYECEĞİ BİLDİRİLMİŞTİR. BU BİLGİYE GÖRE HERHANGİ BİR NEDENLE DEVAMSIZLIK YAPAN ÖĞRENCİ EKSİK KALAN GÜNLERİ İÇİN STAJ YAPAMAYACAĞINDAN STAJI GEÇERSİZ SAYILACAKTIR. STAJ YAPACAK TÜM ÖĞRENCİLERİN BU BİLGİYİ DİKKATE ALARAK BELİRLENMİŞ STAJ BAŞLANGIÇ VE BİTİŞ TARİHLERİ ARASINDA ARALIKSIZ STAJLARINA DEVAM EDEREK 30 İŞ GÜNÜ FİİLİ STAJ SÜRESİNİ TAMAMLAMALARI GEREKMEKTİR. DEVAMSIZLIK YAPILMASI VE STAJIN GEÇERSİZ SAYILMASI DURUMUNDA TÜM SORUMLULUK ÖĞRENCİYE AİTTİR. STAJI GEÇERSİZ SAYILAN ÖĞRENCİNİN SONRAKİ DÖNEMLERDE ARELKAM TARAFINDAN TEKRAR STAJ YERLEŞTİRMESİ YAPILMAYACAKTIR.

Staj yapacak tüm öğrenciler için ekte staj bilgilendirme formu paylaşılmıştır. Staj yapacak tüm öğrencilerinin ekte bulunan staj bilgilendirme formunu dikkatli bir şekilde okuması ve tüm staj sürecinde bilgilendirmeye göre hareket etmesi çok önemlidir. Aksi durumda ortaya çıkabilecek gecikme ve hatalar nedeniyle stajınız iptal olabilir veya geçersiz sayılabilir.

Hazırlanacak belgeler için tıklayınız...